Translate

dijous, 25 de setembre del 2014

2ª ETAPA - DIUMENGE 21 Setembre 2014 

CAMPRODON (FONT RUBI)-COLL D'ARES-MOLLÓ (30 KM-IBP 94)

ENLLAÇ RUTA WIKILOC

Espectacular ruta circular molt recomanable per pistes, prats, camins i corriols d'alta muntanya, amb bones vistes de les Valls de Camprodon i del Canigó.

















Després d'un bon esmorzar de pà amb tomàquet i embotits a la fonda Rigà de Tregurà, agafem els contxes i baixem fins a la urbanització de Font Rubí de Camprodon, des d'on iniciarem la ruta.

















Comença pujant x pista per un camí asfaltat fins als Querols, llavors comença la pista de pujada, travessant prats i amb un tros tècnic de forta pujada, pel que eren antics camins de contrabandistes, fins arribar a dalt de la cadena fronterera, el Coll d'Ares, deixant a la dreta el Montfalgars.
Coll d'Ares


















Coll Pregon



Entrem a França i comencem pujant suau x pista, disfrutant d'uns magnífics paissatges de la Vall del Canigó. Girem a l'esquerra a Pla de Meians, travessant prats amb vaques fins a Coll Pregon, pujant i baixant x pista i corriols molt divertits gens transitats, fins arribar a Espinavell.






Per acabar la ruta arribarem amb baixada fins a Molló, on després de fer un trosset d'asfalt, agafarem una pista a mà esquerra, passant pel Collet de la Costa fins a trobar Els Querols i acabar arribant a Font Rubí.
Aquí fem una rentada a les bicis i una merescuda cervesa ben fresca....
Acabarem la trobada de la Xuia Team, amb un bon dinar a Camprodon al restaurant El Pont.










VEURE TOTES LES FOTOS




dimecres, 24 de setembre del 2014

1ª ETAPA - DISSABTE 20 Setembre 2014 

TREGURÀ-COLLADA VERDA-PARDINES-VALL DE RIBES (56 KM-IBP 120)

ENLLAÇ RUTA WIKILOC

Ruta circular sortint de l'Hostal de Can Rigà de Tregurà de Dalt amb un molt bon dia, començant amb un esmorzar amb torrades i embotits...








Iniciem el descens fent 6 km d'asfalt, fins arribar al càmping abans de Vilallonga de Ter on trenquem a la dreta i ens comencem a enfilar cap a la Collada Verda, per pista pel mig de bosc. (A causa de la tala d'arbres varem fer un tros recte apretant la bici pel fang, reculant per continuar la bona pista...)



























Una vegada a dalt, aprofitem per recuperar forces, per començar una divertida i fantàstica baixada per pista fins a Pardines.


Després de fer parada a la plaça del poble per fer un "mos", acabarem baixant un tros d'asfalt  fins a enllaçar amb la llarga pujada per la Vall de Ribes. En total farem uns 15 km. de pujada (1rs.quilòmetres asfaltats) amb no gaire desnivell, disfrutant de bones panoràmiques del Taga, però es fa una mica dur per la llargada i per ser una pista transitada x vehicles (si es pot es recomana fer-la entre setmana o quan ho hi hagi tants boletaires...).

Coll de Meianell






A dalt arribarem fins als 2.050 mts, passant per sota el Puig Cerverís i el Balandrau, acabant planejant per bonics paissatges i baixant per pista una mica pedregosa fins a la Creu de fusta, d'on disfrutem de bones vistes de la Vall de Camprodon.
Acabarem baixant fins a Tregurà, on ens espera un bon dinar.







VEURE TOTES LES FOTOS











A la tarda, els components de la Xuia Team fem una mica de repòs, una merescuda migdiada i després aprofitem per rentar bicis i fer un "banyet" per recuperar-nos....


Per agafar gana per sopar, res millor que un bon "gin-tònic"...