Translate

dimarts, 19 de febrer del 2013

ROCACORBA (12/01/13)

ROCACORBA (22 KM - IBP 84)
Fantàstica ruta que iniciem des d'Adri, totalment cicable de no gaire durada (aprox.2,5 Hores i 22 km). L'ascens es fa per pista de terra amb algun tros una mica tècnic (pedregós), hi ha uns 7 km.fins arribar als 800 mts i trobar ctra.asfaltada (últims 1,5 km), fins a dalt del cim del Puigsou(990 mts), on hi ha les antenes. Després de contemplar les magnifiques vistes des de dalt, baixem uns 100 mts fins al Santuari, on hi ha la Roca corba en forma de vaixell, que dóna nom a la muntanya. Baixem per l'asfalt direcció Banyoles, fins al trencant del Collet de Cal Negre, on continuarem planejant i baixant x pista de terra (algun tros tècnic) fins al veïnat de Biert. (fem l'última parada).







PUIG D'AFROU (10/06/12 i 02/02/13)

-PUIG D'AFROU (19 KM)- 



Ruta molt recomanable circular que iniciem al Pasteral. Després anem fins a La Cellera,  des d'on comencem a pujar x camí amb desnivell uniforme fins a Puig d'Afrou. La pujada no és dura (excepte l'últim tram amb pedra, el qual és una mica tècnic) i té molt bones vistes i força ombra. El millor és la panoràmica del pantà de Susqueda i voltants (vista de 360 º).

















La baixada es fa per l'altra banda x camí passant x la Font del Bassi. S'enllaça amb un tram de corriol molt divertit (no molt tècnic), passant x les coves prehistòriques del Pasteral.
En total es pedala unes 2 hores...
Acabem la jornada amb un bon esmorzar a Can Quer. 








CORRIOLS GAVARRES (23/12/12)

-LLAMBILLES / CORRIOLS GAVARRES  (33 KM)-
 
 
 
Ruta molt recomanable sortint desde Llambilles, tota x camins i corriols per la zona de les Gavarres. L'he classificat com a difícil, ja que algun corriol de pujada és força exigent, també en fem alguns de baixada no gaire tècnics, espectaculars per la llargada i molt divertits...



SANT GRAU-STA.AFRA (29/12/12)

-ST.GRAU / STA.AFRA / BARROCA (34 KM)-
Ruta molt recomanable tota x camins i corriols pels voltants de Bescanó. Pugem a Sant Grau x corriols cicables (en algun tram cal baixar de la bici, ja que són una mica tècnics). L'últim tram fins a l'ermita es fa x pista amb algun fort pendent...


Llavors iniciem el descens fins a Sta.Afra x pista i corriols. A partir de Sta.Afra anem seguint vorejant el riu x uns corriols senzills molt divertits. Després farem el tram x sota de la Barroca amb impressionants vistes... Acabarem tornant x pista amb pujades i baixades fins a Bonmatí (Ruta nº.20). Els últims 6 km.els fem x carril bici fins a Bescanó (També hi hauria l'opció de passar per l'altre costat de riu, pel camí Ral x Constantins fins a La Barca (és un pel més llarg). 



dilluns, 11 de febrer del 2013

EL PASTERAL-ST.MARTI SACALM-SUSQUEDA (01/12/12)

EL PASTERAL-ST.MARTI-SUSQUEDA (28,5 KM - IBP 95)

Ruta circular molt recomanable totalment cicable, amb magnífiques vistes panoràmiques de les cingleres del Far i pantà de Susqueda. Iniciem la ruta al Pasteral, agafant sempre la ruta nº.21 de la Selva (molt ben senyalitzada), primer arribarem x carril bici a Amer (hi ha un camí alternatiu a mà esquerra amb tanca que no està en gaire bon estat i varem recular...). A partir d'aquí hi ha una pujada difícil i constant d'uns 6-7 km fins a dalt de St.Martí Sacalm, x camí (algun tros força tècnic) . Amb alguna aturada es pot anar pujant (va anar bé x passar la fred....).

BALLANT EL "XUIA STYLE"AMB EL FAR AL FONS



Després d'aturar-se a l'ermita de St.Martí x tirar fotos, comença un descens fàcil x pista fins al Pantà de Susqueda. (grans vistes baixant). Els últims 7-8 km.desde la presa, es fan x asfalt amb una lleugera baixada fins al punt de sortida. Acabem la ruta amb un bon esmorzar calent a Can Quer del Pasteral.

EXERCICIS X PASSAR LA FRED....
            MÉS FOTOS DE LA RUTA


ST.GRAU-STA.LENA-VALL LLEMENA (06/10/12)

ST.GRAU-STA.LENA-VALL LLEMENA (50 km - IBP 91)

ENLLAÇ RUTA WIKILOC

Ruta molt recomanable totalment cicable, gairebé tota x camins. (Només es travessa a peu el riu a Llorà i es fa un petit tros tècnic...). És de dificultat alta per la durada de la ruta, per desnivells seria mitjana... Comencem la ruta x Bescanó pujant fins a St.Grau (no acabem d'arribar a l'Ermita) i després es baixa per camins amb bones vistes de la Barroca.

SANTA LENA


L'altra ascens es fa desde St.Climent d'Amer fins a l'ermita de Sta.Lena. Cap a mig camí de baixada trobem l'ermita de La Barroca, on fem parada per esmorzar. Els km.restants són de descens o planejant, amb bonics paissatges de la Vall del Llémena, pel costat del riu i amb molta ombra. 



ÚLTIMA PUJADA DELS SENGLARS DESPRÉS DE LLORÀ

METGES-PUIG D'ARQUES (22/09/12)

-LLAMBILLES-ELS METGES-PUIG D'ARQUES (41 km)-


Ruta molt recomanable, que surt de Llambilles i circula tota x camins i algun corriol no gaire tècnic x les Gavarres fins a Puig d'Arques. En l'anada, passem aprop de St.Cebrià de Lledó (Els Metges), no hi acabem d'arribar ja que portem entrepà x esmorzar i no ens cal fer "parada". Després del cementiri dels Jueus agafem el camí a mà esquerra direcció Puig d'Arques.
Pujem 1r.fins al cim real del Puig d'Arques i després anem fins al mirador de fusta de l'estació meteorològica.(Magnifiques vistes quan el dia ho permet de Les Gavarres, les Medes...)

La ruta dura unes 3 Hores, la resta del temps el gastem menjant l'entrepà i x 2 punxades.....




-DOLMEN DE PUIG D'ARQUES-



dijous, 7 de febrer del 2013

GIROLOT GARROTXA2 (DIUMENGE 21 D'OCTUBRE 2012)


-2ª.ETAPA (LA PINYA-STA.MARIA CORCÓ  39 km)-




SORTIDA MAS GARGANTA (LA PINYA)

Comencem la ruta a Can Garganta, després d'un bon esmorzar d'embotits i ous ferrats. Després de pedalar els 1ers. 8 km fins a Joanetes x carril bici per escalfar les cames, comencen les dures rampes progressives x camí anant fent "ziga-zaga" fins a  la Serra de Les Comelles. Després trobem un corriol GR molt tècnic amb pedres de pujada,  el qual hem de fer a peu amb la bici a coll (MIREU EL VÍDEO). 



Gairebé tot el desnivell de pujada es fa seguit fins a 1.100 mts., vorejant el Puig de la Bastida, després continúa x pistes i corriols divertits (algun una mica tècnic), amb boniques vistes dels prats de la zona, passant x St.Julià de Cabrera anant variant baixades amb planer, fins a completar els aprox.40 km. de la ruta.





La ruta s'acaba al Mas Les Comas de l'Esquirol, amb l'entrega de regals (sarrarreta BIKE PLUS, fuet...), després d'haver disfrutat  d'un magnífic cap de setmana.
Aquesta etapa té el mateix desnivell que la 1era., però amb menys Km i la trobem menys dura, degut a què el clima acompanyava i que s'acabava la jornada amb un bon dinar a l'Esquirol.


ARRIBADA AMB EQUIPACIÓ BIKEPLUS




diumenge, 3 de febrer del 2013

GIROLOT GARROTXA1 (DISSABTE 20 D'OCTUBRE 2012)


-1ª.ETAPA (STA.MARIA CORCÓ-LA PINYA 63 km)-





SORTIDA 1ERA.ETAPA-BIKEPLUS
Impressionant ruta circular de 2 dies, molt ben organitzada x l'empresa BIKE PLUS i finalitzada pels 7 valents de la XUIA TEAM. (Domingo, Salva, Flores, Secre, Piber, Quim i Xevi). 

El 1r.dia sortim cap a les 9 Hores del Mas Les Comas de l'Esquirol, pendents de la previsió de fortes tormentes que ens acompanyaran durant tot el dia  i s'enfila per Tavertet, Rupit, Salt de Sallent, combinant pistes, corriols i poc d'asfalt. (Molt bones vistes quan s'amagava la boira...)


TOTS PREPARATS X LA TORMENTA !!!!!




VISTES DELS CINGLES DE TAVERTET
EQUIPACIÓ DE PLUJA DE LA XUIA TEAM

La ruta va alternant pujades i baixades fins a La Salut, però abans cap a les 14 Hores, fem parada a La Devesa on dinem molt bé. Després ben tips i remullats, fem un descens fins a la Vall d'en Bas, acabant els últims 7 km. pedalant x planer i carril bici fins a La Pinya a la casa rural Can Garganta on ens quedem a dormir. (Excel.lent menjar i servei...). Varem arribar cap a les 18 Hores sota un fort ruixat "per variar"...

El 1r.dia de la ruta és llarga (uns 64 kms) i no és gaire tècnica ni complicada, però es va fer dur per les condicions de la pluja i fang del camí...




  Menú: FIDEUÀ + CARN + POSTRES +XUPITO de RATAFIA....  i després tornar a pedalar...